Instabilitatea politică măreşte costul de finanţare al Portugaliei

Postat la 03 iulie 2013 54 afişări

Costul de finanţare al Portugaliei a crescut miercuri, pe fondul instabilităţii politice, randamentul obligaţiunilor guvernamentale cu maturitatea la 10 ani depăşind 10% pentru prima dată în acest an după demisia a doi miniştri în ultimele zile.

Instabilitatea politică măreşte costul de finanţare al Portugaliei

 Randamentul obligaţiunilor de stat portugheze cu maturitatea la 10 ani a urcat miercuri dimineaţă cu 0,42 puncte procentuale, la 7,14%, cel mai ridicat nivel din decmbrie, transmite Bloomberg.

Ministrul portughez al Afacerilor Externe, Paulo Portas, liderul partidului CDS, a demisionat marţi, în semn de protest faţă de politica guvernului în zona finanţelor publice.

Ministrul Finanţelor Vitor Gaspar a demisionat luni seară, afirmând că credibilitatea i-a fost compromisă de eşecul guvernului în ceea ce priveşte respectarea ţintelor privind deficitul bugetar stabilite de Uniunea Europeană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/instabilitatea-politica-mareste-costul-de-finantare-al-portugaliei-11074207
11074207
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.