INSP: În România, nu avem suspiciuni de infecţii cu noul coronavirus. Reţeaua sanitară este în alertată

Postat la 16 mai 2013 27 afişări

România nu a înregistrat, până în prezent, nicio suspiciune de infecţie respiratorie severă asociată cu noul coronavirus (nCoV), însă reţeaua sanitară este în alertă, conform recomandărilor OMS şi ECDC, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

INSP: În România, nu avem suspiciuni de infecţii cu noul coronavirus. Reţeaua sanitară este în alertată

 Astfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă autorităţilor sanitare naţionale să rămână vigilente, conform recomandărilor făcute anterior, şi să implementeze măsurile de prevenţie şi control al infecţiei în spitale, spune dr. Odette Popovici, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile.

Potrivit medicului, în 8 mai, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) a transmis mai multe recomandări statelor membre UE, pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

În acest context, personalul medical din EU ar trebui să fie vigilent în continuare, pentru identificarea rapidă a pacienţilor care necesită investigaţii de laborator. Prin urmare, pacienţii cu infecţii

respiratorii acute severe care au călătorit în Peninsula Arabică şi ţările vecine în perioada de zece zile anterioară debutului bolii ar trebui investigaţi rapid, în conformitate cu recomandările ECDC şi cele naţionale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/insp-in-romania-nu-avem-suspiciuni-de-infectii-cu-noul-coronavirus-reteaua-sanitara-este-in-alertata-10882132
10882132
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.