INSP: 97% din decesele înregistrate între 9 şi 15 august au fost la persoane nevaccinate

Autor: Petru Mazilu Postat la 19 august 2021 19 afişări

97% din decesele înregistrate în România între 9 şi 15 august au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă, anunţă INSP.

INSP: 97% din decesele înregistrate între 9 şi 15 august au fost la persoane nevaccinate

Potrivit raportului INSP, în săptămâna 9 – 15 august: 97% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă, anunţă pagina oficială RO Vaccinare.

În aceeaşi perioadă, 44.5% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Ilfov, Cluj, Constanţa şi Suceava, iar 82.4% din cazurile confirmate au fost la persoane nevaccinate.

Statistica mai arată că 51.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Iaşi, Suceava, Caraş Severin, Bacău şi Galaţi.

De la începutul pandemiei 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. De asemenea, 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, 57.5% din decese au fost la bărbaţi, iar 94.6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insp,
decese,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.