Insomnia îi costă pe americani 63 de miliarde de dolari anual

Postat la 02 septembrie 2011 10 afişări

Un sfert dintre angajaţii americani au probleme din cauza insomniei, ceea ce se traduce la nivel naţional în pierderi de 63 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Harvard, relatează Huffington Post.

La cercetare au participat 7.428 de voluntari. Dintre aceştia 23% au recunoscut că au probleme legate de somn, cel puţin trei nopţi pe săptămână. Fie că este vorba despre dificultatea de a adormi sau chiar de somnambulism, problemele din timpul nopţii creează probleme în timpul orelor de muncă. Prea obosiţi pentru a se concentra, angajaţii care suferă de insomnie pierd în jur de opt zile de muncă pe an din pricina acesteia. Acest lucru înseamnă 2.280 de dolari pe angajat. Extins la nivelul întregii ţări, insomnia ajunge să facă o gaură de 63 de miliarde de dolari în economia Statelor Unite.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insomnnie,
sua,
americani,
cercetare
/actualitate/insomnia-ii-costa-pe-americani-63-de-miliarde-de-dolari-anual-8687299
8687299
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.