Inginer care a lucrat pentru spionajul militar rus, condamnat la închisoare pentru că şi-a căutat un loc de muncă la suedezi - FOTO

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 22 septembrie 2015 64 afişări

Un inginer care a lucrat pentru serviciul militar rus de informaţii (GRU) a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că şi-a căutat un loc de muncă la o companie suedeză, relatează BBC News online.

Ghenadi Kravţov a lucrat pentru GRU, din 1990 şi până în 2005, ca inginer de transmisiuni radio în domeniul informaţiilor satelitare.

Lui Kravţov nu i s-a permis să-şi caute locuri de muncă în anumite domenii legate de securitate, după ce a demisionat de la GRU din cauza naturii sensibile a activităţii sale. Însă atunci când această perioadă a expirat, a aplicat pentru un post la o companie suedeză.

El a fost arestat patru ani mai târziu.

Procurorii îl acuză că a dezvăluit informaţii secrete în CV, o faptă asimilată înaltei trădări.

Kravţov afirmă, însă, că este nevinovat.

Procesul său face parte dintr-o serie de cazuri de trădare şi spionaj, care relevă suspiciunile tot mai puternice ale Guvernului rus faţă de legături cu străinii.

Avocatul lui Kravţov, Ivan Pavlov, a declarat că, în timpul procesului, care a avut loc cu uşile închise, judecătorul a respins toate moţiunile pe care le-a depus apărarea şi nu a permis să fie audiat niciun martor al apărării.

Soţia lui Kravţov, Alla, a declarat pentru The Moscow Times că ea-şi păstrează speranţa. "În pofida a tot ceea ce s-a întâmplat, eu cred în miracole. (Cred) că această nebunie va înceta şi că va fi găsit nevinovat", a spus ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
TRĂDARE,
SUEDIA
/actualitate/inginer-care-a-lucrat-pentru-spionajul-militar-rus-condamnat-la-inchisoare-pentru-ca-si-a-cautat-un-loc-de-munca-la-suedezi-foto-14735695
14735695
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.