ING Bank lansează plăţile interbancare prin serviciul AliasPay, care permite transferul de bani prin intermediul numărului de telefon. Alte două bănci folosesc sistemul, respectiv BT şi CEC Bank

Autor: Roxana Rosu Postat la 02 septembrie 2021 55 afişări

ING Bank lansează plăţile interbancare prin serviciul AliasPay, care permite transferul de bani prin intermediul numărului de telefon. Alte două bănci folosesc sistemul, respectiv BT şi CEC Bank

ING Bank lansează plăţile interbancare prin AliasPay, prin care clienţii persoane fizice care deţin un cont curent la ING pot transfera bani către clienţii băncilor care utilizează la rândul lor serviciul AliasPay, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor.

AliasPay a fost dezvoltat de către TRANSFOND şi a fost lansat în luna martie 2021, iar în prezent alte două bănci din România oferă acest serviciu, respectiv Banca Transilvania şi CEC Bank.

„Una dintre cele mai apreciate funcţionalităţi din Home’Bank este plata către un prieten prin numărul de telefon. Opţiunea de a extinde acest serviciu dincolo de portofoliul de clienţi ING este nu doar o oportunitate pentru noi, ci şi pentru industria bancară, de a oferi servicii mai digitale, mai rapide şi mai sigure. Plăţile interbancare prin numărul de telefon vor deveni în curând o normalitate, având în vedere cât de mult uşurează experienţa unui transfer bancar şi cât de bine sunt primite în rândul utilizatorilor de mobile banking. Şi ne bucurăm să îi avem alături ca parteneri pe TRANSFOND în acest demers, o instituţie care depune eforturi împreună cu noi pentru digitalizarea serviciilor financiare din România.”, a declarat Alina Iacomi, Tribe Lead Digital ING Bank România.

Primirea banilor prin AliasPay presupune asocierea numărului de telefon cu un IBAN. Cei care doresc activarea acestui serviciu îşi vor da acordul direct din Home’Bank pentru înrolarea numărului de telefon şi, implicit, a IBAN-ului asociat în AliasPay. Clienţilor ING li se va asocia automat numărul de telefon celui mai vechi IBAN din portofoliul lor. Odată activat, aceştia pot primi la rândul lor bani de la clienţii băncilor care folosesc acest serviciu.

În medie, clienţii ING Bank fac peste cinci milioane de tranzacţii pe lună în Home’Bank, dintre care peste 10% sunt către conturi ING prin funcţionalitatea ”Plata către un prieten”.

Pentru a trimite bani prin AliasPay către clienţii altor bănci, utilizatorii vor urmări acelaşi proces din secţiunea ”Plata către un prieten” disponibilă în aplicaţie.

„Extinderea serviciului AliasPay prin aderarea ING Bank prezentă un avantaj important pentru consumatorii de servicii de plăţi din România, prin prisma creşterii adresabilităţii plăţilor de acest tip, aspect care sperăm că va impulsiona şi alte instituţii de plată să adopte serviciul. Prefigurăm utilizarea pe scară largă a AliasPay, dat fiind că serviciul se încadrează prin excelenţă în tipologia serviciilor „inteligente”, atât de apreciat de toate categoriile / generaţii de clienţi, respectând în acelaşi timp cât sunt europene şi internaţionale de iniţiere a plăţilor, de utilizare cu precădere a dispozitivelor mobile pentru o gamă variată de activităţi ”, a adăugat dl Sabin Carantină, Director General al TRANSFOND.  

Clienţii ING pot face plăţi interbancare prin numărul de telefon în limită de 3.000 de lei per transfer.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ing,
clienti,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.