ING Asigurari de Viata: Revine apetitul pentru produsele garantate

Autor: Ana Raduta Postat la 05 mai 2011 12 afişări

Pe segmentul de asigurari de viata, primul trimestru a readus in topul preferintelor consumatorilor produsele care ofera protectie si randamente garantate.

Astfel, in totalul subscrise de ING in primele trei luni din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 64%, in crestere cu 4% fata de primul trimestru din 2010. In acelasi timp, prima bruta medie alocata de clientii care au incheiat in trimestrul al doilea al anului o polita de asigurare de viata la ING a fost de 1.539 de lei, in crestere cu 6% fata de intervalul similar din 2010.

Un semnal pozitiv este dublarea numarului de persoane care si-au repus contracte in vigoare in primul trimestru fata de perioada similara din 2010, dupa ce au fost nevoite sa renunte la polite din cauza dificultatilor financiare. In plus, numarul total de contracte reziliate si rascumparate in intervalul ianuarie-martie 2011 a scazut cu 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele trei luni ale anului a marcat o evolutie relativ constanta comparativ cu 135,9 milioane de lei in intervalul similar din 2010, situandu-se la nivelul de 133,5 milioane de lei.

In primul trimestru din 2011, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 11,26 milioane de lei, in scadere fata de 15,8 milioane de lei, in aceeasi perioada a anului precedent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ING,
asigurari de viata,
produse
/actualitate/ing-asigurari-de-viata-revine-apetitul-pentru-produsele-garantate-8232794
8232794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.