ING Asigurari de Viata, crestere de 13% la noua luni

Postat la 10 noiembrie 2010 49 afişări

Valoarea activelor financiare in administrare ale companiei au ajuns la nivelul de 1,94 miliarde de lei, la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu 135 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Cresterea inregistrata in primele noua luni ale anului pe piata de asigurari de viata si, in particular, de activitatea ING, este o confirmare a faptului ca, in pofida dificultatilor cu care se confrunta, consumatorii sunt tot mai atenti la nevoia de a-si planifica viitorul", spune Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata. Volumul primelor brute subscrise de ING dupa primele noua luni ale anului aa juns la valoarea de 404,42 de milioane de lei, in crestere cu 4,3% fata de septembrie 2009.

Un semnal pozitiv se remarca si in privinta resurselor financiare alocate de clientii care au incheiat o asigurare - prima bruta medie pentru contractele subscrise in primele noua luni a crescut cu 20% comparativ cu 2009, pana la valoarea de 1.500 de lei. Clientii au manifestat un interes crescut in special pentru asigurarile unit-linked, numarul de contracte de acest tip incheiate in perioada ianuarie-septembrie 2010 fiind cu 45% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, numarul de contracte rascumparate si reziliate in primele noua luni ale anului a scazut cu 30% fata de intervalul similar din 2009.

"Pe de alta parte, perpetuarea incertitudinilor din economie si continuarea disponibilizarilor vor exercita si in perioada urmatoare presiuni asupra resurselor disponibile pentru economisire si investitii, iar in aceste conditii ma astept la o stagnare a pietei de asigurari de viata, atat in 2010, cat si in 2011", conchide Coman.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ING Asigurari de Viata,
active,
companie
/actualitate/ing-asigurari-de-viata-crestere-de-13-la-noua-luni-7705657
7705657
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.