ING a avut în primul trimestru un profit brut de 65 de milioane lei, în creştere cu 36%

Autor: George Toader Postat la 15 iunie 2012 15 afişări

ING Bank România a avut în primele trei luni un profit brut de 65 de milioane lei, în creştere cu 36% faţă de rezultatul raportat în primul trimestru de anul trecut, în condiţiile în care activele au avansat în perioada ianuarie-martie 2012 cu 20%, la 17 miliarde lei.

"Nici profilul, nici riscul de credit nu s-au îmbunătăţit pe ansamblul pieţei, deci avem rezultate îmbucurătoare", a declarat directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

Veniturile băncii au crescut cu 23%, la 199 milioane lei. Faţă de anul trecut, economiile şi depozitele au urcat cu 4%, la 10,66 miliarde lei, în timp ce creditele s-au majorat cu 15%, la 10,17 miliarde lei.

Potrivit lui Negriţoiu, ING are o cotă medie de piaţă de aproximativ 5%, în condiţiile în care ponderea este de 4,49% în cazul creditelor şi 5,25% la depozite.

"Există în continuare discuţia care este cota de piaţă care-ţi asigură o poziţie sustenabilă. Vrem să demonstrăm că asta e o cotă de piaţă suficientă. Asta nu înseamnă că ne oprim din creştere, din contră, ING se pregăteşte pe o perioadă post-criză. Credem în revenirea pieţei şi ne pregătim pentru această eventualitate", a explicat Negriţoiu. (Mediafax)

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ING,
trimestru,
creştere,
banca
/actualitate/ing-a-avut-in-primul-trimestru-un-profit-brut-de-65-de-milioane-lei-in-crestere-cu-36-9749762
9749762
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.