Inflaţie de 0,59% în iulie. Ce produse au avut cele mai mari creşteri de preţuri

Postat la 10 august 2012 12 afişări

Rata anuală a inflaţiei s-a plasat în iulie la 3%, după o creştere a preţurilor de 0,59% faţă de iunie, potrivit datelor anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

"În luna iulie 2012, faţă de luna anterioară, preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 0,1%, în timp ce preţurile mărfurilor nealimentare şi tarifele serviciilor au crescut cu 0,8% fiecare", arată INS, într-un comunicat. La alimente, cea mai mare creştere a preţurilor, de 1,5%, a fost înregistrată la fructe proaspete. Cartofii au avut cea mai mare scădere de preţ (6,2%). În ceea ce priveşte mărfurile nelimentare, creşteri mai mari au fost consemnate la energia electrică (5,3%) şi ţigări (1,2%), iar la servicii tarifele la telefonie (1,9%) şi transport aerian (tot 1,9%).

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
preturi,
scumpiri,
crestere
/actualitate/inflatie-de-0-59-in-iulie-ce-produse-au-avut-cele-mai-mari-cresteri-de-preturi-9937364
9937364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.