Inflaţia din zona euro a scăzut la minimul ultimelor 15 luni în mai. La cât a ajuns inflaţia

Postat la 31 mai 2012 5 afişări

Inflaţia din zona euro a scăzut în luna mai la 2,4%, minimul ultimelor 15 luni, de la 2,6% în aprilie, Banca Centrală Europeană (BCE) câştigând astfel spaţiu de manevră pentru o eventuală reducere a dobânzilor în vederea stimulării creşterii economice.

Rata anuală a inflaţiei din zona euro a scăzut în mai la 2,4%, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat.

Media estimărilor economiştilor contactaţi de Reuters indica o inflaţie de 2,5%.

Rata de creştere a preţurilor de consum din mai este cea mai redusă din februarie 2011, însă se menţine peste ţinta BCE pe termen mediu, de puţin sub 2%.

Consiliul de politică monetară al BCE se reuneşte săptămâna viitoare, iar majoritatea economiştilor anticipează îngheţarea dobânzii de referinţă până la finele anului viitor. Câţiva analişti speră însă la o reducere a dobânzii până la sfârşitul acestui an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Inflaţie,
euro,
minim
/actualitate/inflatia-din-zona-euro-a-scazut-la-minimul-ultimelor-15-luni-in-mai-la-cat-a-ajuns-inflatia-9692260
9692260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.