Încrederea mediului de afaceri din Germania în economie a atins maximul ultimelor 16 luni

Postat la 27 august 2013 53 afişări

Încrederea oamenilor de afaceri germani în economie a crescut în august la cel mai ridicat nivel din ultimele 16 luni, depăşind estimările analiştilor, un nou semnal că zona euro se redresează treptat după o recesiune prelungită.

Încrederea mediului de afaceri din Germania în economie a atins maximul ultimelor 16 luni

 Indicele încrederii din mediul de afaceri german a crescut în august la cel mai ridicat nivel din aprilie 2012, potrivit datelor prezentate marţi de institutul de cercetare economică Ifo, preluate de Bloomberg.

Economia germană a crescut cu 0,7% în trimestrul al doilea faţă de primele trei luni ale anului, aducând o contribuţie semnificativă la ieşirea zonei euro dintr-o recesiune prelungită.

Evoluţia din Germania a fost sprijinită în principal de consumul privat, fiind înregistrată totodată prima creştere din ultimii doi ani a investiţiilor în utilaje şi maşini industriale, fapt care semnalează o posibilă revenire susţinută a economiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/increderea-mediului-de-afaceri-din-germania-in-economie-a-atins-maximul-ultimelor-16-luni-11275268
11275268
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.