Încrederea în economie a românilor scade, la cea mai mică valoare din aprilie 2013, invers faţă de trendul optimist din restul Europei

Postat la 12 februarie 2018 55 afişări

Încrederea în economie şi aşteptările privind veniturile au scăzut drastic în România în ultimul trimestru al anului trecut, la minime similare cu cele din 2013-2014, invers faţă de trendul înregistrat la nivel european, criza guvernamentală de pe plan local reflectându-se în comportamentul consumatorilor, potrivit unei analize realizată de GfK.

Încrederea în economie a românilor scade, la cea mai mică valoare din aprilie 2013, invers faţă de trendul optimist din restul Europei

”În ultimul trimestru din 2017, toţi indicatorii au înregistrat scăderi drastic în România. Aşteptările economice au atins minimul anual în decembrie 2017, ajungând la un nivel de -19,3 puncte. Este o scădere de aproape 37,6 puncte faţă de maximul anual din luna martie şi cea mai mică valoare din aprilie 2013. În acelaşi timp, aşteptările românilor privind veniturile au scăzut şi ele. Au atins nivelul de 6,8 puncte în decembrie 2017, cea mai mică valoare din septembrie 2014. Şi asta, după ce în luna martie crescuseră la un maxim de 33,7 puncte”.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.