Încrederea americanilor în economie a scăzut în august la minimul ultimilor doi ani

Postat la 31 august 2011 8 afişări

Încrederea americanilor în economie a scăzut în august la cel mai redus nivel din peste doi ani, după ce Statele Unite au pierdut ratingul maxim "AAA" din partea Standard&Poor’s, iar indicii bursieri au înregistrat scăderi puternice.

Indicele privind încrederea populaţiei, calculat de Conference Board, a coborât de la 59,2 puncte în iulie la 44,5 puncte. Analiştii nu se aşteptau ca declinul să fie atât de abrupt. Temerile că Statele Unite ar putea să se îndrepte spre o nouă recesiune s-au amplificat. Scăderea încrederii ar putea să îi determine pe americani să reducă cheltuielile de consum, deşi datele privind vânzările de retail nu au indicat încă o astfel de tendinţă. "Trecem printr-o criză de încredere", a declarat Tom Porcelli, analist la RBC Capital Markets în New York.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
economie,
incredere,
consumatori,
statistica
/actualitate/increderea-americanilor-in-economie-a-scazut-in-august-la-minimul-ultimilor-doi-ani-8675352
8675352
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.