Încleştări dure în SUA, între politicieni şi Trezorerie: "Câţi bani poate spăla o bancă înainte să fie închisă? 1 miliard de dolari nu e suficient?"

Autor: Radu Racu Postat la 09 martie 2013 13 afişări

Bloggerul american Tyler Durden , de la Zero Hedge, subliniază o interogaţie foarte intersantă din timpul audierilor din cadrul Senatului SUA, în cadrul cărora senatoarea Elizabeth Warren observă că nicio acţiune majoră împotriva băncilor nu a fost întreprinsă, majoritatea disputelor juridice finalizându-se doar cu amenzi.

Bloggerul american Tyler Durden , de la Zero Hedge, subliniază o interogaţie foarte intersantă din timpul audierilor din cadrul Senatului SUA, în cadrul cărora senatoarea Elizabeth Warren observă că nicio acţiune majoră împotriva băncilor nu a fost întreprinsă, majoritatea disputelor juridice finalizându-se doar cu amenzi. David Cohen, secretar la Trezoreria SUA în cadrul diviziei de combatere a fraudei şi terorismului financiar, a fost întrebat de senatoarea americană în cadrul audierilor de joi de ce anume este nevoie pentru ca Trezoreria să demareze o anchetă sau o sancţiune. 'În decembrie HSBC (unul dintre cele mai importante grupuri financiare britanice - n.red.) a recunoscută că a spălat bani pentru cartelurile mexicane şi columbiene de 881 de milioane de dolari, iar aceşti abni sunt numai cei despre care se ştie.A recunoscut totodată că a încălcat sancţiunile impuse Libiei, Cubei, Burmei, sau Sudanului. Şi nu a fost o greşeală izolată. Au făcut-o ani de-a rândul. Au fost prinşi, au fost avertizaţi să nu o mai facă dar au continuat şi au făcut profituri din această activitate. Apoi au plătit o amendă dar niciun bancher nu a fost sancţionat. Nu a existat nicio tentativă de a opri activitatea HSBC în SUA. Domnule Cohen, câte miliarde de dolari trebuie să spele o bancă pentru cartelurile drogurilor până să fie închisă?", şi-a încheiat Warren pledoaria.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trezorerie,
amenzi,
politicieni,
banci,
audieri
/actualitate/inclestari-dure-in-sua-intre-politicieni-si-trezorerie-cati-bani-poate-spala-o-banca-inainte-sa-fie-inchisa-1-miliard-de-dolari-nu-e-suficient-10657268
10657268
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.