Incidente la protestul AUR faţă de certificatul COVID şi restricţii.. Zeci de persoane forţează intrarea în Parlament

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 decembrie 2021 116 afişări

Incidente la protestul AUR faţă de certificatul COVID şi restricţii.. Zeci de persoane forţează intrarea în Parlament

Zeci de persoane forţează intrarea în Parlamentul României fiind cu greu oprite de jandarmi. Este vorba despre participanţii la protestul anunţat de AUR faţă de introducerea certificatului verde şi de impunerea restricţiilor COVID.

Incidentele au loc marţi la mai multe intrări ale clădirii Parlamentului.

Informaţii neconfirmate oficial arată că unii protestatari au reuşit să streacă de cordoanele de jandarmi.

Oamenii nu poartă măşti de protecţie şi nu respectă regula privind distanţarea socială.

Ei au steaguri şi scandează împotriva certificatului verde şi a restricţiilor COVID.

Cel puţin o maşină din curtea Parlamentului a fost vandalizată şi mai multe persoane s-au urcat pe gardurile Parlamentului. Unii protestatari se plâng că în curte s-a stropit cu spray lacrimogen. Jandarmii însă spun că nu au fost folosite mijloacele din dotare.

„În legătură cu pătrunderea unor persoane în curtea Palatului Parlamentului, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: la acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituţiei. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forţa sau mijloacele din dotare. Facem apel către participanţi să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora şi să se îndrepte către ieşirea din curtea instituţiei, prin zona indicată de forţele de ordine”, au anunţat reprezentanţii Jandarmeriei.

Tensiuni sunt şi între protestatari. Co-preşedintelui AUR Claudiu Târziu i-a fost smulsă din mână portavocea în timp ce încerca să-i convingă pe oameni să plece de la uşa Parlamentului. Politicianul a acuzat autorităţile de diversiune.

„Autorităţile au lăsat protestatarii să intre în curtea Parlamentului, să spună că protestatarii AUR iau cu asalt Parlamentul... Nu George Simion i-a chemat pe oameni în curtea Palatului Parlamentului, ci i-a chemat în stradă”, a declarat Târziu.

În curte a ieşit şi George Simion care a vorbit cu protestatarii şi i-a convins să plece.

„Noi nu stăm de vorbă cu proştii, aşa a spus Solomon de la PSD... Şoferii parlamentului să nu mai arate scene obscene... voi nu cedaţi la presiuni, toată lumea să fie paşnică”, le-a spus protestatarilor, George Simion, co-preşedintele AUR.

Oamenii vor ca parlamentarii PSD şi PNL să meargă în stradă pentru a vorbi cu ei. Protestatarii i-au cerut lui George Simion să-i convingă pe senatori şi deputaţi să iasă din clădire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
parlament,
protest

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.