Începuturile CEO-ului UiPath, cel mai bogat român: Trăiam în facultate cu 30 de dolari pe lună. VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 24 aprilie 2021 98 afişări

Începuturile CEO-ului UiPath, cel mai bogat român: Trăiam în facultate cu 30 de dolari pe lună. VIDEO

Înainte de a fi CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii de IT din Europa, Daniel Dines a terminat Facultatea Matematică, secţia Informatică. La mijlocul anilor `90, programarea i-a atras atenţia, fapt ce l-a determinat să se dezvolte în acest domeniu.

„În ’96 am avut primul job. Era o perioadă foarte complicată pentru toată lumea. Nu părea că România era un soi de meritocraţie, totul părea un soi de pile, de relaţii. M-am întâlnit cu un coleg care mi-a spus că şi-a găsit un job ca programator, unde câştiga 300 de dolari pe lună. În ’94-’95 mi s-a părut imens. Eu trăiam cu 30 de dolari pe lună”, a declarat Daniel Dines, în cadrul emisiunii ZF Live.

Perspectivele financiare oferite de cariera de programator au fost un aspect ce l-a determinat pe Dines să se îndrepte către cariera de IT-ist. Bazele programării le-a pus prin intermediul unui manual de programare.

„Am zis că dacă din programare se pot face banii ăştia, trebuia să învăţ. Mi-am petrecut vara învăţând programare. Mi-am luat o carte, pentru că nu aveam nici calcualtor, nici bani”, a mai spus CEO-ul UiPath la ZF Live.

Urmăriţi materialul integral AICI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceo,
facultate,
roman,
video,
companii,
crestere,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.