Incendiu la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Bilanţ actualizat: 4 morţi, 120 de evacuaţi. Ce spune Raed Arafat

Postat la 29 ianuarie 2021 216 afişări

Incendiu la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Bilanţ actualizat: 4 morţi, 120 de evacuaţi. Ce spune Raed Arafat

Incendiu la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Bilanţ actualizat: 4 morţi, 120 de evacuaţi / Raed Arafat, primele declaraţii: Toţi pacienţii erau conectaţi la oxigen, sunt pacienţi Covid, în stadiu mediu spre sever

Un incendiu de proporţii a izbucnit, vineri dimineaţă, în jurul orei 5.00, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, într-un salon cu pacienţi Covid-19, la parterul unui pavilion al institutului.

Raed Arafat, primele declaraţii: Patru persoane au murit, trei în incendiu, una ulterior, după ce a intrat în stop cardiorespirator.

ISU Bucureşti-Ilfov a declanşat Planul Roşu de intervenţie, primul echipaj a ajuns la spital la 5.14.

Clădirea care a ars a fost construită în 1953 şi a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, , a precizat Raed Arafat. La Institutul „Matei Balş” din Bucureşti sunt trataţi pacienţi cu COVID-19.

Un incendiu a izbucnit în această dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.

UPDATE 07.10 Primele declaraţii ale lui Raed Arafat: Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balş a venit la ora 5:05, sunt 4 morţi, trei pacienţi au murit în timpul incendiului, unul a decedat ulterior.

Au fost evacuate aprox 44 de persoane către spitalele de urgenţă, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balş. Din cei 44 de pacienţi, doi erau în stare mai gravă.

Toţi pacientii care au fost internati erau conectaţi la oxigen, sunt pacienţi Covid, în stadiu mediu spre sever.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
pacienti,
incendiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.