Incasarile Fiscului, incurajate de impozitul pe salarii, dar fentate de scaderea profiturilor firmelor

Postat la 13 mai 2010 4 afişări

Rezultatele Fiscului in ceea ce priveste colectarea taxelor si impozitelor in aprilie au fost salvate, surprinzator poate, de incasarile mai mari din TVA si din veniturile angajatilor. La polul opus se afla scaderi sensibile la banii luati de stat ca impozit din profitul firmelor si din banii alocati fondului pentru somaj.

In aprilie, Fiscul a colectat pentru bugetul statului 13,21 miliarde de lei, cu circa 200 de milioane de lei sub programarea bugetara, de unde reiese un procent de reusita de 98,55%. Programul a fost dat peste cap in special de incasarile din impozitul pe profit, de 2,32 miliarde de lei, cu 13,09% sub estimarile initiale dar si a valorii scazute a accizelor incasate, de 1,25 miliarde de lei, cu aproape 6% sub nivelul programat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
Fisc,
impozit,
salarii,
profit,
firme
/actualitate/incasarile-fiscului-incurajate-de-impozitul-pe-salarii-dar-fentate-de-scaderea-profiturilor-firmelor-6114620
6114620
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.