Încă un nume mare al muzicii româneşti a murit din cauza COVID-19

Autor: Laura Buciu Postat la 03 aprilie 2021 1170 afişări

Încă un nume mare al muzicii româneşti a murit din cauza COVID-19

Încă un nume mare al muzicii de petrecere a murit, vineri noaptea. Cântăreaţa de muzică populară şi lăutărească Gabi Luncă a decedat, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul din Ilfov, răpusă de COVID-19.

Fiica lui Gabi Luncă, Rebeca Onoriu, a scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook, că mama sa a murit.

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit şi L-au slujit o viaţă întreagă! O să ne revedem...”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă şi acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutăreşti şi populare s-a căsătorit în 1964. Ion Onoriu a murit în urmă cu 23 de ani, în 1998.

Gabi Luncă, în vârstă de 83 de ani, era internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean Ilfov, din cauza COVID-19.

Gabi Luncă s-a născut în 16 octombrie 1938, la Vărbilău, Prahova. Din 1992, ea a mai cântat doar muzică religioasă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gabi luncă,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.