Încă un gigant bancar anunţă că nu mai finanţează businessurile pe bază de cărbune, pe fondul adopţiei în masă a regenerabilelor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 august 2018 64 afişări

Încă un gigant bancar anunţă că nu mai finanţează businessurile pe bază de cărbune, pe fondul adopţiei în masă a regenerabilelor

Lloyds Banking Group a anunţat săptămâna trecută că nu va mai finanţa centrale pe cărbune şi centrale termice pe cărbune şi nu va mai oferi linii de credit pentru clienţii noi care îşi produc majoritatea veniturilor din operaţiuni de acest tip, potrivit Reuters.

Noua politică aliniază Lloyds cu Royal Bank of Scotland şi cu HSBC, amândouă instituţiile anunţând schimbări similare la începutul anului, în contextul în care creditorii îşi schimbă abordarea faţă de mediul de afaceri pe fondul impactului cărbunelui asupra mediului.

David Oldfield, directorul comercial al grupului Lloyds, arată spre Acordul de la Paris ca decizie de referinţă ce a marcat trecerea lumii de la combustibili fosili la energii regenerabile.

„Pentru a atinge ţintele stabilite în 2015 prin Acordul de la Paris, trebuie să continuăm să reducem mineritul de cărbune şi utilizarea acestuia pentru a produce energie. Acest anunţ reiterează dedicarea noastră pentru a susţine tranziţia” a declarat acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carbune,
anunt,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.