Incă o ţară anunţă că va verifica toate sosirile din China pentru a depista bolnavii de COVID

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 decembrie 2022 22 afişări

Incă o ţară anunţă că va verifica toate sosirile din China pentru a depista bolnavii de COVID

Italia a anunţat miercuri că ia în considerare posibilitatea de a impune teste obligatorii de depistare a coronavirusului pentru vizitatorii din China, în urma exploziei numărului de cazuri în această ţară. Regiunea Lombardia a introdus deja testarea.

Lombardia, prima regiune care a impus un lockdown atunci când coronavirusul a ajuns în Europa la începutul anului 2020, testează sosirile din China pe aeroportul Malpensa din Milano cel puţin până la 30 ianuarie, a precizat Ministerul de Externe.

Tastele făcute la Malpensa în ultimele zile sunt analizate de ministerul sănătăţii, pentru a ajuta la identificarea oricăror noi variante.

Ministrul sănătăţii, Orazio Schillaci, "evaluează posibilitatea de a face ca testele să devină obligatorii pentru toţi pasagerii care vin din China", a precizat biroul acestuia într-un comunicat citat de AFP.

"Supravegherea şi prevenirea, prin secvenţiere, sunt esenţiale pentru a identifica rapid orice noi variante care ar putea provoca îngrijorare şi care nu sunt în acest moment în circulaţie în Italia", a precizat acesta.

Numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut în China, în timp ce ţara relaxează controalele dure care au afectat economia şi au declanşat proteste masive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
china,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.