Încă o fabrică din România îşi închide porţile şi lasă sute de angajaţi fără loc de muncă. Aceasta era la un moment dat un adevărat furnicar, unde lucrau peste 1.000 de persoane

Postat la 28 ianuarie 2020 25656 afişări

Încă o fabrică din România îşi închide porţile şi lasă sute de angajaţi fără loc de muncă. Aceasta era la un moment dat un adevărat furnicar, unde lucrau peste 1.000 de persoane

O mare firmă care activează în industria confecţiilor în Craiova este la un pas de a-şi închide porţile. Circa 300 de angajaţi ai fabricii de confecţii Modexim din Craiova se află în perioada de preaviz. Concedierea colectivă a început de luni, 27.01.2020.

Concedierea colectivă a apărut ca urmare a faptului că fabrica nu mai are comenzi. Contactat telefonic de GdS, liderul sindical care se ocupă de Modexim, Marin Florian, a precizat: „Aproximativ 300 de angajaţi sunt în preaviz, începând de luni, 27.01.2020. Suntem într-o şedinţă. Este posibil ca angajatorul să suspende concedierea colectivă, în cazul în care găseşte comenzi”.

Problemele legate de lipsa de comenzi şi de piaţa de desfacere a producţiei de confecţii de la Craiova nu sunt de azi. La un moment dat, în unul din spaţiile fabricii de confecţii ar fi urmat să apară un hipermarket Cora.

Circa 300 de angajaţi urmează să plece acasă

Concedierea colectivă de la Modexim a fost confirmată pentru GdS şi de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj. Fabrica de confecţii a fost una dintre cele mai mari entităţi de profil din Craiova. Modexim are o istorie îndelungată pe piaţa de profil din Craiova.

Potrivit datelor din bilanţul contabil publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, în 2018, Modexim SA Craiova mai avea 419 angajaţi. Pe anul respectiv, cifra de afaceri a companiei a fost de 16,8 milioane de lei. Profitul înregistrat în 2018 a fost de peste 66.000 de lei, scrie gds.ro

 Modexim era cândva un adevărat furnicar unde lucrau peste 1.000 de angajaţi în confecţii, scrie libertatea.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
craiova,
angajati,
fabrica,
inchidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.