In timp ce fraierii se sperie, miliardarii cumpara

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 august 2011 29 afişări

La finalul unei saptamani pe care unii o socotesc dezastruoasa pentru pietele de capital din lumea intreaga, miliardarul Warren Buffett isi freaca manile de multumire: a cumparat o sumedenie de actiuni, cu discount.

Pentru Buffett chiar si recentul anunt al companiei de rating Standard & Poor's, care a revizuit perspeciva actiunilor companiei sale Berkshire Hathaway de la stabil la negativ, a reprezentat o oportunitate. Al treilea cel mai bogat om al lumii nu numai ca a cumparat actiuni, dar planuiste si sa vanda bonduri Berkshire Hathaway pentru a profita de costurile scazute ale capitalului.

"Cu cat mai mult coboara piata, cu atat mai mult cumpar. Cumparatul este acum businessul nostru", a precizat Buffett pentru CNN Money.

Miliardarul s-a ferit sa spuna ce actiuni cumpara; pe de alta parte nu este singurul care a profitat de caderea pietelor, pentru ca in aceasta perioada chiar si Donald Trump, de regula nu prea pasionat de piata de capital, a achizitionat tot felul de instrumente financiare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
Buffett,
actiuni,
discount
/actualitate/in-timp-ce-fraierii-se-sperie-miliardarii-cumpara-8609952
8609952
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.