In tara cu 15 mii de caini de lupta, proprietarii care-i lasa sa muste nu mai fac puscarie

Postat la 14 iulie 2010 29 afişări

Peste 30 de proprietari de caini care au muscat oameni, in special copii, vor scapa de inchisoare, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala pedepsirea lor.

Potrivit IGP, numai anul trecut au fost solutionate 31 de astfel de dosare penale. Cele mai numeroase cazuri au fost inregistrate la Braila, Dambovita si Dolj, dar si in Arges, Buzau, Harghita, Constanta, Olt sau Vrancea. Anul trecut, politistii de la Ordine Publica au intocmit 108 dosare penale si au dat aproape 600 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 113.910 lei, proprietarilor de caini care au incalcat legislatia in domeniu. "Multi spun ca si-au scapat cainele din lesa, atunci cand sunt surprinsi in mijlocul unor lupte ilegale ori cainii lor au muscat pe cineva", ne-a declarat un ofiter din cadrul Directiei de Ordine Publica din IGP.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
justitie,
caini,
proprietari,
inchisoare
/actualitate/in-tara-cu-15-mii-de-caini-de-lupta-proprietarii-care-i-lasa-sa-muste-nu-mai-fac-puscarie-6551476
6551476
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.