In primele doua luni, statul a cheltuit cu 1,45 miliarde de euro mai mult decat si-a permis

Postat la 26 martie 2010 12 afişări

In primele doua luni ale anului, statul a cheltuit cu 1,45 miliarde de euro (5,8 miliarde de lei) mai mult decat si-a permis, iar deficitul bugetului general consolidat (diferenta dintre veniturile si cheltuielile statului, n.r.) a ajuns la 1,1% din produsul intern brut (PIB).

Minusul la buget vine in conditiile in care veniturile statului au fost de 25,2 miliarde de lei, cu 3% mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce cheltuielile s-au ridicat la 31 miliarde lei (+5,8%).

De departe, la capitolul cheltuieli, cea mai mare crestere se constata in privinta asigurarilor pentru somaj. Statul a cheltuit cu 133% mai multi bani pentru plata asigurarilor de somaj in perioada ianuarie-februarie fata de acelasi interval al anului trecut, in timp ce asistenta sociala a necesitat cu 17,6% mai multi bani.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
deficit,
buget,
stat,
cheltuieli,
venituri
/actualitate/in-primele-doua-luni-statul-a-cheltuit-cu-1-45-miliarde-de-euro-mai-mult-decat-si-a-permis-5778671
5778671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.