În Cipru religia se împleteşte cu afacerile şi politica: şeful bisericii cere ieşirea ţării din zona euro

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 26 martie 2013 31 afişări

Şeful bisericii ortodoxe a Ciprului, arhiepiscopul Chrysostomos, a cerut ca ţara să iasă din zona euro, iar membrii fostului guvern, condus de un preşedinte comunist, să fie judecaţi, scrie EUobserver.

În Cipru religia se împleteşte cu afacerile şi politica: şeful bisericii cere ieşirea ţării din zona euro

Şeful bisericii ortodoxe a Ciprului, arhiepiscopul Chrysostomos, a cerut ca ţara să iasă din zona euro, iar membrii fostului guvern, condus de un preşedinte comunist, să fie judecaţi, scrie EUobserver. „Euro nu poate supravieţui. Nu spun că se va prăbuşi mâine, dar având în vedere ce minţi au cei de la Bruxelles, a devenit clar că zona euro nu va mai supravieţui mult timp, iar cel mai bun lucru ar fi să ne gândim cum să ieşim de aici. Nu este uşor, dar ar trebui să acordăm acestui gând la fel de mult timp cât am consumat cu intrarea în zona euro“, a afirmat Chrysostomos. El este o figură proeminentă pe scena politică şi de afaceri cipriotă şi un „prieten“ al Rusiei, ţară care, în opinia sa, este legată de Cipru prin biserica ortodoxă. Din cauza fondurilor ruseşti substanţiale rulate prin sistemul bancar cipriot, Ciprul este considerat a fi de unele guverne europene, mai ales de Berlin, maşina de spălat bani a Rusiei. Biserica cipriotă ortodoxă este cel mai mare proprietar de terenuri din Cipru şi controlează a treia bancă după active a ţării.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cipru,
religie,
afaceri
/actualitate/in-cipru-religia-se-impleteste-cu-afacerile-si-politica-seful-bisericii-cere-iesirea-tarii-din-zona-euro-10691534
10691534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.