În ce oraşe s-au ieftinit cel mai mult apartamentele în criză

Autor: Mediafax Postat la 07 februarie 2013 14 afişări

Apartamentele vechi din Oradea s-au ieftinit cel mai puţin de la începutul crizei, preţurile înregistrând o scădere de doar 20% în ultimii patru ani, în timp ce în Bucureşti a avut loc cea mai mare reducere, de 57%, potrivit datelor firmei Darian.

Apartamentele vechi din Oradea s-au ieftinit cel mai puţin de la începutul crizei, preţurile înregistrând o scădere de doar 20% în ultimii patru ani, în timp ce în Bucureşti a avut loc cea mai mare reducere, de 57%, potrivit datelor firmei Darian. Datele companiei de evaluare cuprind preţurile de tranzacţionare din 27 de oraşe şi arată că în ultimii patru ani preţurile apartamentelor vechi au înregistrat la nivel naţional scăderi de aproximativ 40%, cu diminuări ale valorilor şi de 25% pe an în perioada de început a crizei. În ultimul an scăderea a fost de doar 2,5%, 2012 fiind considerat şi cel mai stabil an de la începutul crizei imobiliare. În topul celor mai mari scăderi de preţuri la apartamentele vechi se situează Bucureştiul, cu 57%, Piteşti - 53%, Baia Mare - 49%, Bistriţa - 47%, Reşiţa - 46% şi Ploieşti - 45%. Chiar dacă Bucureştiul se plasează pe primul loc după scăderea preţurilor, Capitala rămâne încă cea mai scumpă piaţă, cu o medie de 961 euro/mp, urmată îndeaproape de Cluj-Napoca cu 959 euro/mp, pe locul trei situându-se Timişoara cu 875 euro/mp. Preţurile pentru locuinţele din Reşiţa, de 452 euro/mp, sunt cele mai reduse din ţară. Baia Mare (505 euro/mp), Alba Iulia (515 euro/mp) şi Bistriţa (516 euro/mp) sunt de asemenea printre cele mai reduse pieţe imobiliare.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apartamente,
preturi,
ieftinire,
Oradea
/actualitate/in-ce-orase-s-au-ieftinit-cel-mai-mult-apartamentele-in-criza-10549393
10549393
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.