In ce e mai profitabil sa iti pastrezi economiile anul acesta? In lei sau in euro?

Postat la 02 aprilie 2010 15 afişări

Economiile in moneda nationala vor aduce castiguri mai mari romanilor anul acesta avand in vedere ca diferenta intre dobanzile la depozitele in lei si cele in valuta ramane mare in ciuda ajustarilor agresive din ultima perioada, in timp ce cursul de schimb da semne ca se stabilizeaza, arata calculele efectuate de ZF.

Astfel, pentru un depozit de 5.000 de euro cu scadenta la un an dobanda incasata la maturitate de un deponent ar fi de doar 150 de euro, in timp ce pentru un depozit de 20. 500 de lei (echivalentul a 500 de euro la cursul actual) dobanda incasata dupa un an ajunge la 1.540 de lei (circa 370 de euro).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
economii,
dobanzi,
depozite,
lei,
euro
/actualitate/in-ce-e-mai-profitabil-sa-iti-pastrezi-economiile-anul-acesta-in-lei-sau-in-euro-5802068
5802068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.