Impozitul plătit de agricultorii persoane fizice ar putea scădea. Statul vrea să taxeze veniturile din creşterea animalelor

Autor: Liviu Iancu Postat la 22 ianuarie 2013 19 afişări

Guvernul va discuta în şedinţa de marţi schimbarea modalităţii de impozitare a agricultorilor persoane fizice, astfel încât impozitul să scadă de la 214 lei pe hectar la 85-96,5 lei pe hectar, în funcţie de suprafaţă.

Guvernul va discuta în şedinţa de marţi schimbarea modalităţii de impozitare a agricultorilor persoane fizice, astfel încât impozitul să scadă de la 214 lei pe hectar la 85-96,5 lei pe hectar, în funcţie de suprafaţă, informează Mediafax. Astfel, producătorii de cereale persoane fizice cu mai puţin de două hectare nu nor fi impozitaţi, ca şi până în prezent, cei care deţin între două şi cinci hectare şi care achitau un impozit de 214,5 lei pe hectar vor plăti 96,5 lei, iar proprietarii a mai mult de 50 de hectare de teren, care plăteau tot 214,5 lei pe hectar, vor fi taxaţi cu 84,94 lei pe hectar. "Interesul nostru este de a fiscaliza cât mai mult din activitatea agricolă şi de a ajuta la comasarea terenurilor", a declarat luni ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, care s-a întâlnit la sediul Ministerului Agriculturii cu ministrul de resort, Daniel Constantin, şi cu reprezentanţi ai patronatelor din agricultură.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impozit,
persoane fizice,
animale,
plati,
agricultori,
taxa
/actualitate/impozitul-platit-de-agricultorii-persoane-fizice-ar-putea-scadea-statul-vrea-sa-taxeze-veniturile-din-cresterea-animalelor-10516342
10516342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.