Impozitul pe gospodărie revine în actualitate. Liviu Dragnea: „Impozitul pe gospodarie trebuie să fie implementat în acest mandat”

Postat la 29 decembrie 2017 337 afişări

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a readus-o în discuţie impozitul pe gospodărie, taxă la care executivul renunţase în vară.

Impozitul pe gospodărie revine în actualitate. Liviu Dragnea: „Impozitul pe gospodarie trebuie să fie implementat în acest mandat”

Şeful PSD speră chiar ca această nouă taxă să se aplice din 2019. Specialiştii în domeniul fiscalităţii spun însă că măsura nu îşi are rostul, mai ales că, în acest moment, ANAF nici macar nu are capacitatea tehnică să proceseze milioane de declaraţii, informează digi24.ro

Liviu Dragnea: „Impozitul pe gospodarie trebuie să fie implementat în acest mandat”.

Cristian Păun, profesor de economie: Are două mari probleme: o problemă de definişie a conceptului de gospodărie: ce e aia gospodărie, câte rude. A doua problemă e legată de faptul că fiecare dintre noi va trebui să îşi declare aceste venituri indiferent dacă sunt de natură salarială pentru cea mai mare parte dintre români. Adica ele se află înregistrate in contabilitatea firmelor care ne raportează aceste salarii.

În plus, consultanţii fiscali atrag atenţia că, în acest moment, ANAF nu are capacitatea tehnică să proceseze atâtea milioane de declaraţii.

Noul sistem de impozitare ar urma modelul american şi ar însemna ca, la finalul unui an, fiecare gospodărie să-şi declare veniturile obţinute în 12 luni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.