Importul de laptopuri a atins maximul istoric în UE, în aprilie. România, pe primul loc

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 octombrie 2020 41 afişări

Cu o creştere de 38%, România se situează pe primul loc în topul importatorilor de laptopuri în primele şase luni, activitate care în UE a atins în aprilie maximul istoric, conform Eurostat.

Importul de laptopuri a atins maximul istoric în UE, în aprilie. România, pe primul loc

În anii trecuţi, importurile de laptopuri au atins un maxim în noiembrie, în aşteptarea cumpărăturilor de la sfârşitul anului. În primele luni ale anului 2020, primul val de COVID-19 a provocat o perturbare a comerţului internaţional şi importurile de laptopuri au scăzut brusc, de asemenea, comentează oficiul european pentru statistică.

Pe măsură ce ţările s-au adaptat la criză, mai mulţi oameni au nevoie să lucreze sau să studieze de acasă, precum şi să se bazeze pe întâlniri virtuale pentru a contacta prietenii şi familia. Acest lucru a făcut ca importurile de laptopuri să atingă un maxim istoric în aprilie 2020.

China a reprezentat aproximativ 90% din importurile de laptopuri din afara UE din 2019 şi 2020. Importurile din China au crescut cu 19%, de la 12,1 miliarde euro în primele şapte luni ale anului 2019 la 14,4 miliarde euro în 2020. Printre primele 6 surse de import, doar Vietnamul a înregistrat o creştere mai mare, de la 0,5 miliarde euro la 0,6 miliarde euro (+ 31%).

Creşteri ale importurilor de laptopuri de peste 30% au fost înregistrate în două state membre ale UE: România (+ 38%) şi Danemarca (+ 35%). Au existat nouă ţări în care importurile au crescut cu 20-30% şi alte nouă în care importurile au crescut cu 10-20%. În şase ţări, creşterea a fost între 2% şi 10%, în timp ce doar în Estonia importurile au scăzut uşor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
importuri,
ue,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.