Impartirea saraciei: Educatia si Justitia dau bani pentru pensii, somaj si ajutoare sociale

Postat la 13 august 2010 12 afişări

Bugetele de criza ale mai multor ministere vor fi puternic taiate la rectificare, cu procente intre 4 si 8,25 %, pentru ca Guvernul nu mai poate gasi altfel resurse pentru plata pensiilor, ajutoarelor de somaj si diverselor alocatii sociale. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, confirma, pentru Gandul, ca a solicitat Ministerului de Finante 4,36 de miliarde de lei, suma care i-a fost alocata prin proiectul de rectificare bugetara obtinut de Mediafax.

Topul ministerelor care pierd din resursele disponibile este condus de Ministerul Justitiei (8,25% - 198 milioane de lei) si cel al Educatiei (7,9% - 494,6 milioane de lei). Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, pierde mai putin consistent si ne-a comunicat ca va renunta la mai multe proiecte, intre care alimentarea cu apa a satelor, reabilitarea termica a blocurilor si chiar la. .. extinderea sediului Guvernului. Si unele companii sau societati nationale vor fi "indemnate" sa contribuie, din profitul anilor anteriori, pentru continuarea platilor sociale. Romgaz si Electrica vor "dona" astfel pana la 800 de milioane de lei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
rectificare,
buget,
recesiune,
pensii,
somaj
/actualitate/impartirea-saraciei-educatia-si-justitia-dau-bani-pentru-pensii-somaj-si-ajutoare-sociale-6870908
6870908
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.