Impactul pandemiei asupra locurilor de muncă în sănătate: creştere de 138% a cererilor de recrutare

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 decembrie 2020 25 afişări

Impactul pandemiei asupra locurilor de muncă în sănătate: creştere de 138% a cererilor de recrutare

Pandemia de COVID-19 a afectat cel mai grav sistemul medical global şi continuă să aducă schimbări în procesele şi modelele de angajare, startup-ul MEDIjobs, platforma online de recrutare observând o creştere de 138,5% a cererilor de personal faţă de 2019.

Încă de la începutul anului platforma MEDIjobs a înregistrat o creştere cu 60% a nevoilor de recrutare de medici la nivel naţional, 14% pentru asistenţii medicali, în timp ce cererea pentru restul tipurilor de personal medical a crescut per total cu 26%.

„În ultimele 8 luni s-au evidenţiat 2 axe de specialităţi care au fost şi sunt căutate. Specialităţile afectate direct de pandemia COVID-19, atât în spital, unde medicii au fost copleşiţi de numărul mare de pacienţi care necesită îngrijire (Medicină de urgenţă, ATI, Medicină internă, Neurologie, Medicină de familie etc), cât şi cabinetele de medicină de familie sau pediatrie, care ghidează pacienţii către spital. Axa a doua este reprezentată de specialităţile medicale ce tratează boli cronice şi care, indiferent de contextul ţării, necesită continuarea tratamentului (ex. Diabetologie, Cardiologie, Oncologie etc)”, spune Catrinel Hagivreta, CEO şi CO-Fondator MEDIjobs.

Conform datelor obţinute prin intermediul platformei MEDIjobs, nivelul salariilor oferite de către angajatori s-a menţinut la un nivel similar cu perioada de pre pandemie, deşi cererea de medici a crescut cu peste 60 de procente.

Topul celor mai căutate specialităţi medicale: Asistenţi medicali ATI (şi din orice specialitate care cere abilităţi de îngrijire critică); Medici ATI; Medici Medicină de laborator; Medici Boli infecţioase; Medici Medicină de urgenţă; Asistenţi medicali Unitatea de Primiri Urgenţă.

6.6 % din cererile angajatorilor au fost pentru specialişti în medicină internă.

Anul viitor compania apreciază că isponibilitatea locurilor de muncă din domeniul medical va fi mai mare, comparativ cu cele din alte industrii, 2021 urmând a fi o perioadă de reformă şi suplimentare a forţei de muncă din domeniul medical. "În 2021 va exista un val întreg de clinici şi spitale noi, de extinderi ale unităţilor deja existente. Toţi aceşti angajatori vor avea nevoie să recruteze echipe medicale întregi, pe multiple ture, nevoi care vor fi peste ceea ce deja există în piaţa pentru 2021. Se întrevede un an foarte competitiv, în care mulţi angajatori se vor lupta pentru cei mai buni specialişti, o resursă limitată. Clinicile şi spitalele care se vor diferenţia faţă de competiţia lor, care vor putea propune un plan de carieră atrăgător pentru aceşti specialişti, sunt cele care vor atrage mai mulţi oameni. Însă, canalele prin care angajatorii vor ajunge la acei specialişti vor trebui sa fie diversificate. 2021 va fi anul adaptării la noua realitate care s-a construit în aceste luni.", spune George Hagivreta COO şi co - fondator MEDIjobs

Telemedicina şi interviul video nu vor rămâne doar metode alternative de lucru, respectiv recrutare, ci vor fi instrumente eficiente pentru a-i menţine în siguranţă pe profesioniştii din domeniul sănătăţii, asigurând, în acelaşi timp, asistenţă medicală de calitate.

În acelaşi timp, experţii în resurse umane vor folosi mai intens platformele de recrutare online. Angajatorii au fost nevoiţi să exploreze noi metode de comunicare şi recrutare în ultimele 9 luni de zile.

MEDIjobs, este o companie 100% românească, deţinută integral privat, care se află în plină dezvoltare a business-ului în Romania (din 2015) şi SUA (din 2019). MEDIjobs este prima platformă din România care conectează companiile cu specialiştii din domeniul medical şi este un proiect dezvoltat ca urmare a identificării în decursul ultimilor ani a unei nevoi în piaţa medicală din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pandemie,
sănătate,
locuri de muncă

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ZF.ro
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu 8 ani Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu 8 ani
Mai aveţi zile de concediu de anul trecut şi vreţi să nu le pierdeţi? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de odihnă neefectuată
Mediafax
FOTO Unul dintre cele mai mari muzee de motociclete din lume a fost distrus de flăcări FOTO Unul dintre cele mai mari muzee de motociclete din lume a fost distrus de flăcări
VIDEO Imagini spectaculoase din Washington DC. Sute de steaguri luminate au fluturat luni, pe National Mall
MonitorulApararii
Armata turcă decimată de Erdogan. Alţi peste 200 de militari au fost reţinuţi marţi. În ultimii patru ani, peste 20.000 de militari au fost daţi afară sau arestaţi Armata turcă decimată de Erdogan. Alţi peste 200 de militari au fost reţinuţi marţi. În ultimii patru ani, peste 20.000 de militari au fost daţi afară sau arestaţi
2021, an decisiv pentru marina Turciei. Primeşte primul portelicopter, prima fregată şi primul submarin realizate indigen, dar şi torpile şi rachete antinavă
MonitorulPartidelor
Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat
Tomac, despre Năsui şi Ciucu: Pretinşi politicieni moralişti. Justificare ieftină şi micime
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN În România nu e pandemie COMENTARIU Valeriu ŞUHAN În România nu e pandemie
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Bani din vaccin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.