Impactul cutremurului asupra economiei Japoniei va fi mai mare decat s-a estimat

Postat la 12 aprilie 2011 7 afişări

Impactul cutremurului asupra economiei Japoniei va fi mai mare decat s-a estimat initial, a declarat, marti, ministrul pentru Economie si Politica Fiscala, Kaoru Yosano, transmite Bloomberg.

"Pagubele din economie ar putea fi mai mari decat ne-am asteptat. Pe langa intreruperea lantului de furnizori, s-a adaugat situatia grava de la centrala nucleara", a spus Yosano.

Agentia japoneza pentru Siguranta Nucleara a ridicat marti accidentul nuclear de la centrala Fukushima la nivelul maxim, de 7 pe scara evenimentelor nucleare si radiologice (INES), plasandu-l la acelasi nivel de gravitate cu cel de la Cernobil.

Premierul Naoto Kan ar putea fi nevoit, in urmatoarele luni, sa recurga la suplimentarea vanzarilor de obligatiuni sau la majorari de impozite, avand in vedere opozitia bancii centrale de a finanta cheltuielile.

Luna trecuta, responsabilii bancii centrale s-au abtinut de la orice discutie privind noi masuri de stimulare economica, potrivit unei inregistrari a unei sedinte care a avut loc luna trecuta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
economie,
Japonia
/actualitate/impactul-cutremurului-asupra-economiei-japoniei-va-fi-mai-mare-decat-s-a-estimat-8150255
8150255
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.