IMM-urile vor primi de la bugetul de stat ajutoare în valoare de 40 de milioane de lei

Autor: Ioana Matei Postat la 29 iulie 2013 131 afişări

Începând din 16 august 2013, IMM-urile vor putea aplica pentru noua schemă de ajutor de minimis, de care vor putea beneficia atât firmele active pe piaţă, cât şi start-up-urile. Valoarea acestui ajutor nerambursabil poate ajunge la 200.000 euro, suma putând să acopere valoarea totală a investiţiei, fiind condiţionată însă de crearea şi menţinerea unui număr de noi locuri de muncă, suma totală alocată până în prezent pentru acest tip de ajutor destinat IMM-urilor fiind de 40 de milioane lei, cu posibilitatea suplimentării la rectificarea bugetară. Aplicarea şi evaluarea solicitărilor IMM-urilor pot fi trimise şi înregistrate online.

IMM-urile vor primi de la bugetul de stat ajutoare în valoare de 40 de milioane de lei

Începând din 2007 şi până la sfârşitul acestui an, România beneficiază de o intensitate maximă în acordarea acestui ajutor de stat, în cadrul UE, potrivit informaţiilor dintr-un comunicat remis de reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Astfel, până acum au fost sprijinite 38 de proiecte care au beneficiat de ajutor de stat, cu o valoare de 1, 7 miliarde euro, şi care au creat 15.000 de noi locuri de muncă, beneficiari fiind marile companii cu capital străin înregistrate  în ţara noastră, potrivit .

În plus, Ministerul Finanţelor Publice a acordat şi ajutoare unui număr de 850 de  IMM-uri pentru realizarea unor proiecte de investiţii, valoarea acestora ajungând la 90 de milioane de euro.

De asemenea, Ministerul Economiei, respectiv Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, derulează un număr de şapte programe destinate IMM-urilor, finanţate de la bugetul de stat, în valoare totală de 83 milioane lei, în bună parte demarate în luna iulie a acestui an, a  afirmat Cosmin Trif, consilierul Ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imm,
valoare,
bugetul de stat
/actualitate/imm-urile-vor-primi-de-la-bugetul-de-stat-ajutoare-in-valoare-de-40-de-milioane-de-lei-11174512
11174512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.