Imagini din statelit cu o posibila instalatie nucleara in Siria

Postat la 25 februarie 2011 16 afişări

Un centru de cercetare american, ISIS, a postat online imagini suprinse de satelit care confirma, potrivit acestuia, suspiciunile privind activitatile nucleare ale Siriei si intentia acesteia de a ascunde o instalatie suspecta care ar putea avea legatura cu un reactor bombardat de Israel in 2007.

Fotografiile, care pot fi vazute incepand de miercuri pe pagina de Internet a acestui organism specializat in proliferarea nucleara, au fost realizate imediat dupa o cerere de inspectie a Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), in mai 2008, relateaza AFP. Joi seara, presedintia Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentantilor, Ileana Ros-Lehtinen, s-a declarat "profund ingrijorata" in urma publicarii fotografiilor prin satelit. "Distrugerea in 2007 de catre Israel a unei posibile uzine de imbogatire a uraniului in Siria a pus capat amenintarii imediate, dar noi indicii arata ca regimul nu a renuntat inca la ambitiile sale nucleare", a declarat Ros-Lehtinen, care i-a cerut presedintelui Barack Obama sa intensifice presiunile asupra Damascului prin intermediul unor sanctiuni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
satelit,
nuclear,
Siria
/actualitate/imagini-din-statelit-cu-o-posibila-instalatie-nucleara-in-siria-8011413
8011413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.