Iliescu: UDMR să nu fie cooptată la guvernare, dar să ofere un sprijin parlamentar USL

Postat la 17 decembrie 2012 14 afişări

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, luni, potrivit RFI, că trebuie împăcate, legat de relaţia cu UDMR, ambele tabere din USL, el menţionând că UDMR ar trebui să ofere sprijin parlamentar USL, fără a fi cooptată la guvernare.

Ion Iliescu apreciază că "faţă de resentimentele existente se poate găsi o soluţie comună, care să dea satisfacţii tuturor".

"Să nu intre la guvernare UDMR-ul, dar să existe un dialog parlamentar, conlucrare la toate nivelurile, cum s-a promovat de-a lungul anilor, pentru că UDMR e totuşi un factor de echilibru necesar. Altminteri, dăm curs forţelor extremiste din rândul populaţiei maghiare şi nu e bine", a spus Iliescu, conform RFI.

El susţine că a fost "pentru deschidere totdeauna".

"UDMR-ul a jucat totuşi şi un rol de echilibru în faţa altor tendinţe mai periculoase, mai extremiste. Sigur că UDMR-ul a dat şi multe insatisfacţii în ultima vreme şi la referendum şi aşa mai departe, deci sunt motive de resentiment. S-ar putea găsi o formulă, fără să intre la guvernare, să existe o conlucrare activă şi în plan parlamentar şi în dialog cu Guvernul şi în plan teritorial. Deci se pot găsi formule care să asigure totuşi o prezenţă activă pozitivă a UDMR-ului în viaţa noastră politică", a spus fostul şef de stat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Iliescu,
UDMR,
guvernare
/actualitate/iliescu-udmr-sa-nu-fie-cooptata-la-guvernare-dar-sa-ofere-un-sprijin-parlamentar-usl-10397154
10397154
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.