Iaţeniuk afirmă că "doar Kremlinul va fi responsabil" de o catastrofă umanitară în estul Ucrainei

Autor: Anna Primac Postat la 19 noiembrie 2014 27 afişări

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a declarat marţi că doar Kremlinul poartă răspunderea pentru situaţia umanitară din regiunile Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei, relatează agenţia oficială Ukrinform, în pagina electronică.

"Asigurarea regiunilor cu produse alimentare şi activitatea serviciilor publice în estul Ucrainei se află în mâinile Kremlinului. Doar Kremlinul este responsabil pentru catastrofa umanitară care s-ar putea produce în curând în regiunile Doneţk şi Lugansk", a declarat Iaţeniuk, după o întâlnire cu premierul Norvegiei, Erna Solberg.

El a afirmat că rebelii proruşi nu permit trecerea camioanelor cu ajutor umanitar trimis de Kiev în estul Ucrainei.

"Totuşi, Guvernul Ucrainei va încerca să facă tot posibilul pentru a evita o catastrofă umanitară în regiune", a subliniat premierul Ucrainean.

"Locuitorii din estul Ucrainei, victime ale ambiţiilor imperialiste, vor începe să trăiască normal doar odată cu plecarea militarilor ruşi", a adăugat Iaţeniuk.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a emis sâmbătă un decret prin care ordonă încetarea tuturor serviciilor administrative publice în regiunile din estul ţării aflate sub controlul insurgenţilor proruşi. Decizia vizează toate serviciile publice, inclusiv şcolile, spitalele, unităţile medicale.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat decizia Administraţiei de la Kiev drept o "eroare majoră".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
RUSIA,
/actualitate/iateniuk-afirma-ca-doar-kremlinul-va-fi-responsabil-de-o-catastrofa-umanitara-in-estul-ucrainei-13593573
13593573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.