Ialomitianu, despre deficitul bugetar: Trebuie sa clarificam cine are dreptate: BNR sau INS

Postat la 27 aprilie 2011 12 afişări

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat miercuri ca trebuie clarificat cine are dreptate dintre BNR si INS in problema ridicata de catre Comisia Europeana, care a anuntat ca are rezerve in privinta calitatii datelor raportate de Romania referitoare la deficitul bugetar.

"Trebuie sa clarificam cine are dreptate, Banca Nationala sau INS", a spus Ialomitianu, intrebat despre rezervele exprimate marti de Eurostat. Erostat a anuntat marti ca are rezerve in privinta calitatii datelor raportate de Romania referitoare la deficitul bugetar de anul trecut, calculat dupa standardele ESA95, invocand printre cauze incertitudinea legata de impactul unor companii publice asupra deficitului. Ulterior, Institutul National de Statistica a anuntat ca Ministerul Finantelor a inceput verificarea datelor raportate de catre companiile de stat, la care urmeaza sa participe si experti ai Bancii Nationale a Romaniei si Institutului National de Statistica.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
deficit,
Ialomianu,
salarii,
buget
/actualitate/ialomitianu-despre-deficitul-bugetar-trebuie-sa-clarificam-cine-are-dreptate-bnr-sau-ins-8195778
8195778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.