Iadul pe pământ. Ţara unde au murit zeci de oameni din cauza căldurilor extreme, după ce de trei zile la rând temperaturile au ajuns la aproape 50 de grade Celsius

Postat la 30 iunie 2021 487 afişări

Iadul pe pământ. Ţara unde au murit zeci de oameni din cauza căldurilor extreme, după ce de trei zile la rând temperaturile au ajuns la aproape 50 de grade Celsius

Zeci de persoane au murit în Canada pe fondul unui val de căldură fără precedent, care a doborât recordurile de temperatură, relatează BBC.

Canada a doborât marţi recordul de temperatură pentru a treia zi consecutiv – 49,5 de grade celsius, în Lytton, British Columbia.

Poliţia din zona Vancouver a răspuns la peste 130 de decese subite începând de vineri. Cei mai mulţi erau vârstnici sau aveau probleme de sănătate, căldura fiind adesea un factor care declanşează decesul.

De asemenea, în nord-vestul SUA s-au înregistrat temperaturi maxime record şi au fost înregistrate decese provocate de căldură.

Ce a cauzat valul de căldură din Canada

Căldura din vestul Canadei şi al Statelor Unite a fost cauzată de un dom de aer cald static de înaltă presiune care se întinde din California până în teritoriile arctice. Temperaturile au scăzut în zonele de coastă.

Înainte de duminică, temperaturile din Canada nu trecuseră niciodată de 45 de grade Celsius.

Premierul Columbiei Britanice, John Horgan, a declarat că cea mai călduroasă săptămână pe care a cunoscut-o vreodată provincia a dus la „consecinţe dezastruoase”.

Numărul deceselor cauzate de căldură este posibil să crească, deoarece autorităţile locale din mai multe zone spun că au răspuns la incidente de moarte subită, dar încă nu au adunat cifrele.

Numai în Vancouver, se crede că, începând de vineri, căldura a contribuit la moartea neaşteptată a 65 de persoane.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cauza,
deces,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.