IADUL PE PÃMÂNT. Oraşul european care astăzi a înregistrat aproape 50 de grade Celsius, cea mai înaltă temperatură din istorie

Postat la 12 august 2021 57541 afişări

IADUL PE PÃMÂNT. Oraşul european care astăzi a înregistrat aproape 50 de grade Celsius, cea mai înaltă temperatură din istorie

Europa se confruntă cu cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată pe fondul valului de căldură. Miercuri, oraşul Siracuza din estul insulei Sicilia a înregistrat cea mai înaltă temperatură din istorie, +48,8 grade Celsius.

Meteorologii au emis un Cod Roşu de caniculă în Italia, pentru regiunile Sardegna, Puglia, Basilicata, Calabria, Sicilia, unde temperaturile ridicate vor agrava condiţiile de secetă şi vor favoriza apariţia incendiilor de vegetaţie.

Vârful caniculei a fost o provocare pentru unele părţi din Grecia. Care acum se confruntă cu incendii devastatoare. Cea mai afectată este Insula Evia, din apropierea Atenei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grade,
inregistrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.