Huawei crede că ar putea depăşi Apple şi Samsung pe smartphone-uri în cinci ani

Autor: Andreea Anghel Postat la 04 martie 2013 22 afişări

Compania chineză Huawei, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii telecom, crede că în următorii cinci ani o să detroneze companiile Samsung şi Apple, locul 1 şi locul 2 pe piaţa globală de smartphone-uri.

Huawei crede că ar putea depăşi Apple şi Samsung pe smartphone-uri în cinci ani

Compania chineză Huawei, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii telecom, crede că în următorii cinci ani o să detroneze companiile Samsung şi Apple, locul 1 şi locul 2 pe piaţa globală de smartphone-uri. „Dacă ne uitam acum cinci ani pe plan global, Apple era o companie mică, iar Samsung nu era atât de dezvoltată. Nu putem spune exact unde vom fi noi în următorii cinci ani. Cel puţin în top trei. Poate chiar pe locul 1“, a spus Wan Biao, CEO al Huawei, în cadrul Mobile World Congress 2013. Acum un an, de exemplu, în Marea Britanie nu exista niciun dispozitiv Huawei la vânzare, în timp ce astăzi compania chineză este partenerul companiei britanice Talk Talk, furnizor al routerelor TV Huawei, care s-au vândut în peste 10.000 de unităţi în Marea Britanie. După ce a semnat un parteneriat cu Vodafone pentru vânzarea de smartphone-uri din clasa de mijloc, acum toţi operatorii de telefonie mobilă din Marea Britanie au în portofoliul lor telefoanele Huawei. Anul trecut compania a trecut de la crearea de produse comercializate sub alte nume la producerea şi distribuţia sub  brandul propriu. Prima apariţie este cea a smartphone-ului cu sistem de operare Android Huawei Ascend  P1, care a fost vândut de atunci în peste un milion de unităţi la nivel global, iar pe 24 februarie, la Mobile World Congress deja a fost lansat un nou model, Ascend P2 (foto). Huawei plănuieşte lansarea unui nou smartphone care să concureze cu iPhone-ul.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
huawei,
smartphone,
apple,
samsung
/actualitate/huawei-crede-ca-ar-putea-depasi-apple-si-samsung-pe-smartphone-uri-in-cinci-ani-10632014
10632014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.