HSBC: Situatia fiscala a SUA este mai rea decat a zonei euro

Postat la 09 august 2011 8 afişări

Situatia fiscala a Statelor Unite este mai rea decat a zonei euro si continua sa se agraveze, considera economistul sef al grupului britanic HSBC, Stephen King, citat de CNBC.

Deficitul federal, statal si local al Statelor Unite, a ajuns anul trecut la 10,6% din PIB, de la 2,9% in 2007, in timp ce indatorarea a urcat in acelasi interval de la 62% la 93% din PIB. Pentru zona euro, deficitul mediu este de 6% din PIB, iar indatorarea apropiata de nivelul SUA, insa situatia nu este nici pe departe la fel de grava si nici nu se inrautateste in acelasi ritm, a spus King. "Retrogradarea de catre Standard&Poor's confirma doar ce stia toata lumea. Semnificatia este, insa, foarte importanta", a scris King intr-o nota de cercetare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
s&p,
sua,
rating,
impact
/actualitate/hsbc-situatia-fiscala-a-sua-este-mai-rea-decat-a-zonei-euro-8588033
8588033
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.