HSBC, cea mai mare bancă britanică, acuzată de SUA că a făcut afaceri cu firme asociate terorismului

Postat la 17 iulie 2012 11 afişări

HSBC Holdings, cea mai mare bancă britanică, este acuzată de o subcomisie din Senatul Statelor Unite că a făcut afaceri cu firme asociate terorismului, nu a luat măsuri faţă de suspiciunile de spălare de bani la operaţiunile din Mexic şi a "ocolit" sancţiunile impuse Iranului.

Neregulile ar putea servi drept argumente pentru revocarea actului constitutiv al divizie americane a HSBC, potrivit senatorilor, transmite Bloomberg. Subsidiarele HSBC din diverse părţi ale lumii au asigurat organizaţiilor teroriste, cartelurilor de traficanţi de droguri şi altor grupuri de infractori "o poartă" către sistemul financiar american, a concluzionat Subcomisia Permanentă de Investigaţii din Senatul SUA într-un raport de 335 de pagini, prezentat luni, care cuprinde informaţii despre activitatea băncii în ultimii 10 ani, caracetrizată de controale neriguroase.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
hsbc,
sua,
terorism banci,
firme
/actualitate/hsbc-cea-mai-mare-banca-britanica-acuzata-de-sua-ca-a-facut-afaceri-cu-firme-asociate-terorismului-9873096
9873096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.