Hollande şi Merkel îi cer lui Putin să-i aducă pe separatiştii din Ucraina la negocieri

Postat la 03 iulie 2014 28 afişări

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul Angela Merkel i-au cerut, joi, preşedintelui rus Vladimir Putin, într-o discuţie telefonică, "să intervină pe lângă separatişti pentru a-i determina să participe la negocieri în vederea unui acord cu autorităţile ucrainene".

Hollande şi Merkel îi cer lui Putin să-i aducă pe separatiştii din Ucraina la negocieri

 Preşedintele francez şi cancelarul german au avut o discuţie comună, joi dimineaţă, prin telefon, cu preşedintele Putin, în legătură cu situaţia din Ucraina, a anunţat, într-un comunicat Palatul Elysée.

Cei doi lideri "au subliniat importanţa aplicării acordului încheiat miercuri la Berlin între miniştrii de Externe francez, german, ucrainean şi rus pentru o încetare bilaterală a focului", adaugă comunicatul, care precizează că Francois Hollande şi Angela Merkel urmează să discute joi la telefon şi cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

"Hollande şi Merkel i-au cerut preşedintelui rus să favorizeze organizarea unei reuniuni a grupului de contact înainte de 5 iulie, pentru stabilirea condiţiilor de încetare a focului", adaugă comunicatul dat publicităţii de Palatul Elysée.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hollande-si-merkel-ii-cer-lui-putin-sa-i-aduca-pe-separatistii-din-ucraina-la-negocieri-12882937
12882937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.