Harta construcţiei de locuinţe pe judeţe

Postat la 31 august 2012 38 afişări

Locuinţele construite în România devin tot mai uşor de numărat de către Institutul Naţional de Statistică (INS), după ce piaţa locală a încheiat un al treilea an de scădere şi a început 2012 în aceeaşi notă, scrie revista Business Construct, care apare astăzi şi este distribuită abonaţilor ZF.

Aproape 45.500 de case au fost terminate în 2011 în România, cu 7% mai puţine faţă de anul anterior, însă scăderea nu este atât de dramatică prin comparaţie cu declinul de 23% înregistrat în 2010 comparativ cu 2009, reiese din datele centralizate în vara acestui an de INS.

Dacă în 2010 judeţul Suceava domina clar topul construcţiei de lo­cuinţe, cu o "producţie" cât toate cele cinci judeţe din Oltenia la un loc, în anul 2011 surpriza plăcută vine din vestul ţării, unde în cele patru judeţe - Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş - stocul finalizat a crescut cu 14%. Chiar şi aşa, cele 3.379 de locuinţe finalizate în cele patru judeţe din zona Banatului sunt cu numai 10% mai multe decât cele realizate doar în Suceava (3.064 de unităţi), astfel că în ceea ce priveşte construcţia de case "fruncea" este în nordul Moldovei. În topul judeţelor, Ilfovul, care poate fi considerat o suburbie a Capitalei, a rămas anul trecut cel mai pu­ternic teritoriu în piaţa locuinţelor, cu 3.826 de case livrate, urmat de Cluj, cu 3.175 de locuinţe construite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
construcţii,
judeţe,
INS
/actualitate/harta-constructiei-de-locuinte-pe-judete-10003667
10003667
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.