Guvernul vrea să impoziteze cesionarii care au primit, fără taxe, despăgubiri mari pe imobile

Postat la 19 iulie 2013 66 afişări

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi Ministerul Finanţelor analizează un sistem de impozitare a persoanelor care au încasat despăgubiri foarte mari pentru imobile naţionalizate şi nu au plătit până în prezent niciun fel de taxe, a anunţat premierul Victor Ponta.

Guvernul vrea să impoziteze cesionarii care au primit, fără taxe, despăgubiri mari pe imobile

 "Facem eforturi cu cei de la ANRP şi cu Ministerul de Finanţe pentru a găsi sistemul de impozitare pentru cei care au încasat despăgubiri în sume foarte mari şi nu au plătit până acum niciun fel de taxe", a spus Ponta.

El nu a precizat dacă este vorba de toate persoanele care au primit astfel de despăgubiri sau doar de cesionarii drepturilor litigioase. La solicitarea MEDIAFAX, preşedintele ANRP, George Băeşu, a precizat însă că acest sistem ar urma să fie aplicat doar pentru cesionari.

Potrivit reprezentanţilor ANRP, impozitarea va fi de 16% şi aplicată la profitul obţinut de aceştia din tranzacţia imobiliară, sub forma unui impozit pe profit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-vrea-sa-impoziteze-cesionarii-care-au-primit-fara-taxe-despagubiri-mari-pe-imobile-11133057
11133057
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.