Guvernul vrea să acorde Oltchim un ajutor de urgenţă de 20 milioane euro

Postat la 17 octombrie 2012 13 afişări

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu a declarat că Guvernul intenţionează să acorde combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) un ajutor de urgenţă de 20 milioane euro, iar joi o delegaţie românească va discuta acest subiect la Bruxelles.

"Ajutorul de urgenţă pentru Oltchim este de 20 milioane euro, iar mâine (joi - n.r.) o delegaţie românească va discuta acest aspect cu DG Competition", a afirmat Traicu la un seminar pe teme energetice.

Încercarea de privatizare a Oltchim, derulată în luna septembrie, a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de acţiuni deţinut de stat, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

După eşecul privatizării combinatului chimic, Guvernul a decis ca, până la viitoarea tentativă de privatizare, să ceară Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim să fie acordat un împrumut până în 10 milioane euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oltchim,
urgenţă,
guvern
/actualitate/guvernul-vrea-sa-acorde-oltchim-un-ajutor-de-urgenta-de-20-milioane-euro-10233835
10233835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.