Guvernul vrea sa acorde facilitati de 5.000 de euro cumparatorilor de masini electrice

Postat la 06 aprilie 2011 15 afişări

Ministerul Mediului pregateste o ordonanta de urgenta prin care sa dea o serie de facilitati din partea statului cumparatorilor de masini electrice, valoarea avantajelor urmand sa acopere diferenta de cost dintre un astfel de vehicul si unul normal, care in prezent ajunge la circa 5.000 de euro.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a avut in cursul diminetii de miercuri o intrevedere cu mai multi reprezentanti ai conducerii companiei Renault, subiectul discutiei reprezentandu-l modalitatea prin care statul poate incuraja cumpararea masinilor electrice in locul celor care folosesc combustibil fosil.

Borbely a precizat ca in urma discutiilor a ajuns la concluzia ca exista doua variante pentru ca statul sa stimuleze cumpararea de vehicule electrice.Intr-o prima faza beneficiari vor fi institutiile publice, iar facilitatile vor veni de la Fondul de Mediu in doua forme, fie prin programul Rabla, fie prin subventionare directa a unui procent de pana la un sfert din costul unei masini electrice.

Cititit mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvernul,
facilitati,
cumparatori,
masini
/actualitate/guvernul-vrea-sa-acorde-facilitati-de-5-000-de-euro-cumparatorilor-de-masini-electrice-8134607
8134607
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.